Благой Д. Иванов

 

Благой Д. Иванов завършва магистратура по кинокритика в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Защитава дипломна работа на тема “Киното на реанимираните мъртви”, с която потапя в смут, шок и некромански респект цяла орда доценти и професори.

В професионален план изявите му са основно в рекламата и различни медии (радио, телевизия, печатни издания, интернет). Дебютира през 1997 г., когато печели първа награда на национален литературен конкурс, организиран от списание “Върколак”. През 2001 г. е член на сценарното жури на ежегодния фестивал за студентско кино в Мюнхен. Автор е на множество публикации – разкази, киноревюта, статии, преводи, интервюта, даже и поезия – в различни вестници, списания и антологии, сред които “Едно”, “Капитал Light”, “Сега”, “Maxim”, “Инсайт”, “Кръг”, “Седмичен Труд”, “Егоист”, “Медия свят”, “AZ”, “Визия”, “Демокрация”, “Култура”, “Пари” и “Ego”. Работил е като редактор във вестници и списания, репортер и сценарист в телевизиите MSАТ и Nova, а в момента плува из корпоративния свят на рекламните среди, трудейки се като копирайтър.

Като изключим киното, интересите и хобитата на Благой варират радикално – пада си по палеонтология, поп-култура и бъдещи бивши гаджета.