Casta Diva

 

Основната идея на филма е да постави на изпитание очакванията на зрителя. Началото, което изглежда като прелюдия към сцени на секс и насилие, всъщност се оказва тренировка на състезателка по спортна гимнастика в дисциплината “смесена успоредка”.
На втори план се разкрива красотата на женското тяло и как то реагира на физическите натоварвания. Елементите, които се изпълняват в съчетанията на смесената успоредка са крайни, на моменти дори абсурдни. Те поставят тялото и физическата сила на състезателките почти до ръба на човешките предели, преодолявайки болката. Скоковете и въздушната акробатика са се превърнали в най-атрактивната част от тази дисциплина и често най-добрите изпълняват елементи, които не се подчиняват на законите на гравитацията.
Болката е най-честия спътник в живота и състезателната дейност на тези момичета, които я носят ежедневно в себе си. Филмът Casta Diva представя болката в контекста на садизма и мазохизма, като елементи, присъстващи в характера на всеки човек.

 

Участват: Стела Здравкова и Богдан Казанджиев
Оператор: Георги Райков
Сценарист и режисьор: Стефан Тенев

 

 

СТЕФАН ТЕНЕВ

 

Стефан Тенев завършва СУ «Св.Климент Охридски» - специалност Българска филология и журналистика, а по-късно се дипломира и като кино и телевизионен режисьор (НАТФИЗ «Кр. Сарафов»).
Започва да работи в киното като осветител, след това преминава през позитивен и негативен монтажист. В продължение на десет години работи като асистент оператор и оператор на видео и рекламни клипове. Работи като режисьор от 1999 г., когато започва да режисира късометражни филми, сред които: „Ромео и Жулиета” (участие на фестивала в Лоц, Полша) и „Нестинатрка” (участие на фестивала „Златен Витяз” в Москва). От 2000 г. започва да реализира собствено ТВ шоу за екстремни спортове „Вх3м”, както и музикалното ТВ шоу „Лакриц”. Режисира ниско бюджетни рекламни и музикални клипове. В настоящия момент работи като режисьор на свободна практика към БНТ и „СИА адвъртайзинг”. Стефан е реализирал над петдесет ТВ филми и шоу програми като режисьор и сценарист.