Кирил Байков

 

Кирил Байков е крачил както из коридорите на УНСС (Свободен факултет), така и из тези на ХТМУ, където специализира уникалната специалност “Мастила и хартии”.

В периода 1997-2000 г. трупа впечатления и опит като статист във филмови продукции, видеоклипове и реклами. След това бързо се насочва към визуалните изкуства и занаяти – изготвя художественото оформление на музикални албуми, стажува като сценарист в Канал 1, монтира и участва като съавтор на рубриката “Creature” в предаването “Myst”, излъчвано по телевизия BBT, асистира при заснемането на рекламен филм за “Crown Agent” и на документалния филм “Как Колумб стигна до Америка”. Работил е в телевизия Европа, където първо е уеб-администратор, а след това – координатор, в телевизия ВТК – като режисьор на пулт, и е бил монтажист на предаването “Английски за напреднали”. В момента е дизайнер в спортен сайт.

В личен план Кирил е фен – както на драконите, така и на абстрактното изкуство. Пристрастен е към Тери Пратчет и Джон Толкин, ходи по партита и обича да прилага алкохолизиран телефонен тероризъм в ранните сутрешни часове.