Бляскав дебют за “София: Два погледа, брат и сестра”

 

 

Официалното откриване на фотографската изложба “София: Два погледа, брат и сестра” се състоя на 27-ми април в галерията за авторско изкуство “Сезони”. На събитието присъстваха медийни и бизнес партньори, политици, рекламисти, изкуствоведи, както и целият екип на “Dramaexport”.

 

Откриването започна в 19:00 ч., когато проф. Станислав Семерджиев – изявен български драматург и ректор на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” – приветства гостите с “Добре дошли” и им пожела да изживеят истински катарзис благодарение на смелите и провокативни фотографии, а към авторите се обърна с пожелание за бъдещи и още по-големи творчески успехи. След изчерпателната и поучителна реч на проф. Семерджиев на Кирил и Маргарита Байкови им се падна най-приятната задача: да се извинят за липсата си на изчерпателно слово с вярното убеждение, че творбата често говори по-добре за себе си от нейния автор, и да подканят гостите към прекрасната селекция вина, любезно предоставена от “Дамяница”.

 

Сред специалните гости на изложбата бяха кметът на столицата Бойко Борисов, посланикът на Република Чехия Н. Пр. Мартин Клепетко и посланикът на Япония Н. Пр. Цунехару Такеда заедно със своята съпруга. Присъстваше и генералният спонсор “Софийска вода” в лицето на Полина Попилиева, а също и изтъкнати имена като Петър Андонов – бивш посланик на България в Япония и водещ в телевизия “Европа”, композитора Стефан Димитров, журналистите Богдан Русев (сп. “Капитал Light”), Стефан Джамбазов (радио “RFI България”), Зелма Алмалех (БГНЕС), Пламен Петров (сп. “Bulgaria Air”) и Елена Пенева (www.dnes.bg), фотографа Божидар Икономов и др.

 

“София: Два погледа, брат и сестра” получи положителни отзиви от своята първа публика и беше отразена в национален мащаб – телевизии (Nova, Канал 1), печатни издания (сп. “Една седмица в София”, в-к “Стандарт”) и различни интернет сайтове бяха само част от медиите, които допринесоха за популяризирането и отразяването на фотографския проект.

 

Изложбата е отворена за посетители от 28-ми април до 1-ви май, както и на 7-ми май в галерия "Сезони", улица "Кракра" № 2А.