On Air (2011)

Сюжетът на филма е класически: интерпретира  спомените на човек, който изживява последните си мигове между края на болката и настъпването на смъртта. Чрез изкуството на танца, в спомените на умиращия човек преминават етапи от съзряването на мъжа, търсенето и откриването на любимия човек, загубата на любовта и образа на смъртта. Формата на филма е експериментална: танцова пластика и сценично осветление. Актьорите танцуват единствено под ритъма на собствените си сърца. С увеличаването темпото на танца, се увеличава и сърдечния им ритъм, което ги принуждава да увеличават и темпото на отделните сценични, балетни етюди.

Интересен експеримент при заснемането на филма беше дублирането на основната камера – RED 1 с 3D  камера. Оператор на тази камера е Иво Марков, който създаде собствен модел за синхронизиране и създаване на 3D филмово изображение с помощта на две камери Canon Mark 2.

Премиерата на филма се състоя на танцовия и филмов фестивал WestFest, Ню Йорк на 30 април 2011. Лентата продължи обиколката си на Америка с участие на фестивала Art Deco в Сао Паоло, Бразилия.

Сценарист и режисьор: Стефан Тенев
Оператор: Георги Райков
Композитор/Саунд-дизайнер: Михаил Дичев
Хореограф: Мариана Крънчева
С участието на: Мариана Крънчева, Трифон Митев, Милена Николова-Миленита

Галерия

Изготвено от Dream Design | ® 2017